MyPerodua : Perodua Car Enthusiasts Forum

Gambar Perodua MPV ALZA

Shoutbox!

Last 10 Shouts:

 

myprotwo

August 29, 2013, 10:22 PM
Hi Mick, I replied ur post. do check

mickgod1

August 24, 2013, 04:14 AM
Sorry just to be clear I need these parts for my perodua nippa 1998

mickgod1

August 24, 2013, 04:11 AM
Where can I get fuel injectors and or their seals/o rings ????

mickgod1

August 23, 2013, 07:48 PM
Thank you , I have a problem with mums 1998 nippa, it has 'kangaroo juice ' I have changed the air filter - spark plugs - ht leads - distributor cap - rotor arm- and I've tested them all including the coil and they are fine , there is plenty of fuel,  yet it sounds like its running on 1 or 2 cylind

mickgod1

August 23, 2013, 07:03 PM
Cont. Running on 1 or 2 cylinders, does anyone know what the problem is and how I csn fix it?

mickgod1

August 23, 2013, 06:57 PM
Help I'm trying to fix Mums nippa 1998, it has kangaroo juice , sometimes runs for a few minutes but only when its been let stand for a few days , I have changed the air filter  - rotor arm-distributor - spark plugs-ht leads -  and made sure there is petrol in the tank yet it still sounds like its r

Show 50 latest
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
April 23, 2014, 10:50 PM

Login with username, password and session length

Members
Stats
  • Total Posts: 7437
  • Total Topics: 4662
  • Online Today: 19
  • Online Ever: 328
  • (August 21, 2013, 08:33 PM)
Users Online
Users: 0
Guests: 8
Total: 8

Author Topic: Gambar Perodua MPV ALZA  (Read 40546 times)

mr_naz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Gambar Perodua MPV ALZA
« on: October 10, 2009, 09:58 PM »
Gambar2 terbaru Perodua MPV/Wagon  [must login to see pictures]
« Last Edit: November 16, 2009, 07:14 PM by myprotwo »

myprotwo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3855
    • myperodua : perodua car enthusiasts hub
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #1 on: October 14, 2009, 10:19 PM »
dah dpt tau nama model nih?

mirul86

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #2 on: October 14, 2009, 11:40 PM »
wah cantik laaa
pas ni mesti ade kua version sporty hehehe
tak sabar nak tgu   ;D

muhd iqhwan

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #3 on: October 20, 2009, 07:52 PM »
 :o
nice gle mpv neh..

mr_naz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #4 on: October 31, 2009, 10:49 AM »
Yes, ada tiga version utk pelancaran ni. Standard, Full spec dgn Sport spec (High spec).
Sport spec ni macam full spec jgk but lengkap dgn bodykit sport sekali. Harga untuk Sport spec ni taktau lagi but full spec bawah rm65k. (seat leather, gps, etc)

Ok, tunggu pelancarannya tak lama lagi...  :D

mr_naz

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #5 on: October 31, 2009, 10:57 AM »





Lagi gambar Perodua Alza....

myprotwo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3855
    • myperodua : perodua car enthusiasts hub
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #6 on: November 10, 2009, 01:56 PM »
huhu.. ni lampu depan mengancam.  Perodua Alza

BABA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Gambar Perodua MPV
« Reply #7 on: November 19, 2009, 11:40 AM »
23 November 2009 dah official launching... Ak gi test drive & rasanya memang sambar satu... ;D

salz_eimas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #8 on: November 20, 2009, 01:55 PM »
 :)..dh booking..tgu je launching...risau gak dpt lmbt mpv nih..setahu saya biasa kereta baru launch ni mmg lmbt dpt..ada sesiapa tau agak2 brapa lama kita dpt lps launch...tgk gambar2 ni mmg dh berkenan..tu yg main tembak je booking...harap2 memuaskan hati semua customer la... ;D

BABA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #9 on: November 23, 2009, 12:04 PM »
:)..dh booking..tgu je launching...risau gak dpt lmbt mpv nih..setahu saya biasa kereta baru launch ni mmg lmbt dpt..ada sesiapa tau agak2 brapa lama kita dpt lps launch...tgk gambar2 ni mmg dh berkenan..tu yg main tembak je booking...harap2 memuaskan hati semua customer la... ;D

Dia kata paling cepat sebulan, petang ni nak gi test drive & booking...

blizzard086

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #10 on: November 23, 2009, 12:22 PM »
tapi bagi aku la biasa kereta yg baru2 launch ni adalah seperti barisan pertama lam peperangan..kira kuality masih diragukan la..x tahu lagi ape problem dan kelemahan model alza..better tunggu sampai setahun dulu untuk model ni stabil yg mana perodua dah buat pembetulan kat kelemahan2 ats model yg keluar mase launching tu..biasalah barang buatan malaysia nih bukan bley pecaya sgt kat kualiti nyer..tu la pendapat aku..aku berminat nk angkat tapi taun depan bulan 12 kut baru nk book..adiosss

myprotwo

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 3855
    • myperodua : perodua car enthusiasts hub
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #11 on: November 23, 2009, 11:19 PM »
dah mula dah promo kat TV heheh. keep them comin.

lyzahamed

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #12 on: November 24, 2009, 01:00 PM »
 :) apapun MPV ni memang cun....  kalau org M'sia sendiri tak sokong kereta buatan M'sia kira orang tu takde jati dirilah.  Terpulanglah sama ada nak beli @ tidak, ikut kemampuanlah,  Bak kata org ukur baju di badan sendirilah....  TAHNIIAH Perodua, keep it up....   ;)

BABA

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #13 on: November 24, 2009, 03:10 PM »
:) apapun MPV ni memang cun....  kalau org M'sia sendiri tak sokong kereta buatan M'sia kira orang tu takde jati dirilah.  Terpulanglah sama ada nak beli @ tidak, ikut kemampuanlah,  Bak kata org ukur baju di badan sendirilah....  TAHNIIAH Perodua, keep it up....   ;)

Semalam gi Perodua Glenmarie, puas hati jugak MPV ni... Park brake pun macam Merz... Terus booking...  ;D

redjerung

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Gambar Perodua MPV ALZA
« Reply #14 on: November 30, 2009, 03:55 PM »
sekali pandang macam grand levina heheheh